Koersen! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Eline Kieftenbeld - WaarBenJij.nu Koersen! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Eline Kieftenbeld - WaarBenJij.nu

Koersen!

Door: Eline

Blijf op de hoogte en volg Eline

02 Januari 2008 | Australië, Sydney

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!! Hoop dat jullie een toffe, mistvrije jaarwisseling hebben gehad. In sydney was het in ieder geval mistvrij, en dat was maar goed ook, want dit vuurwerk had ik niet willen missen!! Ik hou normaal niet bijzonder van vuurwerk (bij oma kieftenbeld ben ik tijdens het vuurwerkspektakel op nieuwjaardsdag vaak als eerste binnen)maar dit was echt geweldig. Ik ga helemaal geen poging doen om het te omschrijven, ik zet gewoon mijn filmpje op de site. Het is een lang filmpje en slecht opgenomen (ik moest natuurlijk wel om me heen kijken) maar beloof dat vooral het einde de moeite waard is!
Ik moest er wel iets voor over hebben om dit vuurwerk te zien. Er waren veel plekken in sydney waar je kon kijken, maar weinig gratis plekken. Een plek waar je wel gratis kon kijken, was de Botanical Gardens. Een deel van dit mooie park was afgezet en je mocht hier gratis in. De ideale plek om het vuurwerk te bekijken, als je tenminste een plek met uitzicht op de Harbour Bridge kon bemachtigen. Dat lukte goed, als je er maar optijd was. Dat was de reden dat ik al om 11 uur, met een paar bekenden van de reis, had afgesproken. 11 uur 's ochtends...Hutjemutje, dronken engelsen, zere kont/rug/nek van het zitten, gore wc's, maar ook veel gezelligheid, een superplekje, mensen kijken, een supergoede organisatie en fantastisch vuurwerk! Wel jammer dat er daarna geen feest meer was waar je gratis inkon, maar na 12 uur parkhangen was ik het ook wel een beetje zat...

Wat ik verder allemaal uitgespookt heb?
- Ik heb kerst gevierd aan 't strand met een barbeque en gezellige mensen.
- Ik heb het gezellig gehad bij Jeroen en Kelly, die goed voor me hebben gezorgd, en waarbij ik me goed gedragen heb (echt hoor, Laura!)
- Ik ben veel naar 't strand geweest, o.a. naar 't strand waar de soapserie Home & Away is opgenomen (nooit gezien maar toch een leuk detail niet?)
- Ik heb 2 boeken van Paulo Coelho uitgelezen (Ria, bedankt voor de verslaving, ik filosofeer me rot hier;))
- Ik heb in de zon gelegen, tis eindelijk mooi weer hier.
- Ik heb veel geskypt en geinternet
- Ik heb gewinkeld, maar niet dat leuke zomerse bloekje gekocht dat in de uitverkoop was, want ja van dat bedrag kan ik straks 3 dagen eten (goed zo Eline)
- Ik heb een dipje gehad met oud & nieuw, maar door mijn positieve denkwijze was ik daar zo weer bovenop (dit zou sarcastisch uit mijn mond kunnen komen maar dat doet het niet)
- Ik heb 'n buspas gekocht waarmee ik straks naar Melbourne kan.
- Ik heb nog meer in de zon gelegen. Om het er ff in te wrijven.

En nu?
Nu gaat het voor m'n gevoel echt beginnen, nu trek ik (en m'n backpack) de wijde wereld in, nu ga ik echt reizen, hostels boeken, mooie plekken zoeken, heel veel zien, en ik heb er zin in, kijk er naar uit, zoals Bert Visscher zou zeggen: 'Ik wil weg, ik wil koersen!!!!' Natuurlijk is het ook erg spannend omdat ik nog niet echt veel mensen heb ontmoet en nog niet echt het backpackers leven ben ingedoken, maar ik heb er vooral veel zin in en zie er niet tegenop!
Morgen vertrek ik richting Melbourne. Met mijn buspas kan ik op allerlei plekken uitstappen tussendoor, en een paar uur, of een paar dagen later weer instappen. Dat kan ik gewoon zelf via internet boeken, dus das echt ideaal! Ik ga jullie nu vertellen waar ik heen ga, maar omdat jullie dat waarschijnlijk niks zegt voeg ik bij de foto's ook een kaartje toe, en kruis ik met rood aan waar ik ben geweest!!
Ik vertrek morgenvroeg naar Kiama. Daar blijf ik een aantal uur, om ff rond te kijken, om vervolgens weer in de bus te stappen naar Batemans Bay. Dit is een wat grotere plaats aan het strand, met wat meer drukte. Hier blijf ik 1 dag. Of 2. Of 3. Dat zie ik dan daar wel weer! Wat erg leuk is, is dat Kirsten, een oud teamgenootje van mijn Volco tijd, ook in Australie zit, en 1 dezer dagen ook naar Batemans Bay komt. Die ga ik dus ff meeten!!
Na batemans bay ga ik rustig aan naar Melbourne, met eventueel nog een tussenstop. In Melbourne wil ik naar de Australian Open (tennis), die van 14 t/m 25 jan. is. Want ja als ik niet aan sport doe, dan moet ik het maar kijken. Ook ga ik denk ik vanuit Melbourne naar het eiland Tasmania, dat erg mooi schijnt te zijn qua ruige natuur! Maar tegen die tijd heb ik uiteraard al lang weer ge-update ;)

Nou genoeg gepraat, jullie mogen weer!! Ik vind het namelijk echt heeeeel erg leuk om jullie berichtjes te lezen. En ik blijf ook graag op de hoogte van jullie nieuws. Goed nieuws graag. Bijvoorbeeld dat HSC weer gewonnen heeft, en dat de groote cola nog klaarstaat. Erg leuk die reacties, super!!
Ik ga m'n tas inpakken, en hou jullie op de hoogte,

Liefs Eline

ps ga straks proberen wat foto's en het filmpje erop te zetten..en natuurlijk volgen de foto's van Kiama en Batemans Bay!

• 02 Januari 2008 - 10:29

Job:

heej eline alles goed met je hier wel het was gister bij oma heel leuk met allemaal vuurwerk van cor...... gelukkig nieuwjaar en nog een leuke tijd in australiè

• 02 Januari 2008 - 10:44

Emie:

Eline!!!!!! Een heel gelukkig nieuwjaar!!! Enne ik wacht met smart op je verhalen, super om te lezen!

• 02 Januari 2008 - 11:06

Nienke :

joehoe, volgend jaar vieren we oud en nieuw in Utrecht, leuk feestje!!! wel veel kinderkopjes in de disco waar ik was, maar de kroegjes waren gezellig!! ('t wordt wel ff sparen om naar binnen te mogen).

Leuk verhaal trouwens, lekker in de zon, ik ga maar onder de ZONnebank, misschien zet het nog zoden aan de dijk.
    En dan op naar een jaar, met tentamens, een kies minder, hopelijk een stage verweg, veel feestjes, en nog maar 7 maanden ZONder je.

Ik ga je spreken, ga snel skype installeren in Utrecht!

ik begin je te missen

• 02 Januari 2008 - 11:19

Ellen:

He meis

superverhaal...
    vanaf morgen het echte avontuur
    geniet er van en tot het dagelijks msn gesprek ;) denk dat dat nu wel minder gaat worden nu je gaat koersen!!

Doei meissie

Liefs Ellen

• 02 Januari 2008 - 11:33

Berry:

een super avontuurlijk 2008, dus kom niet terug met koersbal als nieuwe sport.hier was t gezelli,to late & to much(oliebollen!!) heb veel mooie gedachtes naar australie gezonden en nog 6 weken te gaan.... te gek.
    geniet (niet sippen)maar go for it..de wereld ( of in iedergeval australie)ligt aan je voeten.

koersknuffels

• 02 Januari 2008 - 11:38

Laura:

De wijde wereld in, wat een goed begin van 2008! Doe je de groetjes aan Tasmanian Devil?

• 02 Januari 2008 - 11:41

Martijn:

Nogmaals Happy newyear !
    Je gaat een vette tijd tegemoet!!!
    Kvond het gaaf dat we elkaar toevallig tegenkwamen in de botanic garden.
    Heel veel plezier de komende tijd en ik ga je site een beetje proberen bij te houden. (totdat ik te jaloers wordt en dan stop ik daarmee :p )

• 02 Januari 2008 - 11:53

Ellie:

He Lien,

Klinkt wel gezellig daar! Hier was het vuurwerk wat minder spectaculair met een zicht van zo'n 1,5 meter. Maar dat mocht de pret niet drukken, was erg gezellig. Jammer dat je er niet bij kon zijn natuurlijk. Heel veel plezier met het rondreizen daar en met zonnen natuurlijk. Tot spreeks!

Xxies Ellie

• 02 Januari 2008 - 18:01

Lizzy Oda Marjan.k :

heey eline,
    we hebben net je verhaal weer gelezen!
    super hoor, alle goeds voor het hele jaar en de hele trip!
    met de jaarwisseling,
    was het bij ons zo mistig dat je het vuurwerk nauwelijks kon zien.
    nu maar hopen dat het hard gaat vriezen,
    zodat wij kunnen schaatsen.
    ps.
    ga jij lekker zonnen

liefs lizzy oda en marjan
    (olst)

• 02 Januari 2008 - 18:27

Mo:

heeej lieve elien!!!
    GELUKKIG NIEUWJAAAAARRRR:)
    wat lijkt me het raar om daar in de hitte oud en nieuw te vieren..haha maar zo te horen heb je het nog goed naar je zin!! ben benieuwd naar je verhalen van je rondreis met je grote rugzak! k heb vandaag lekker gewinkeld met mama in enschede...vanavond komt kees..volgende week begint het normale leventje weer in zwolle..beetje leren voor de toetsen die ik heb en stagebezoek in amsterdam!AAAH SPANNEND:p
    nou meid have fun en we contacten!!

liefs mo

• 02 Januari 2008 - 22:26

Arie En Ans :

Hallo Eline (irene)
    We wensen jou een heel goed jaar daar in Australie! Zo te lezen doe je dat al aardig, al gaat het echte werk nu beginnen! Zo te zien heb je een gezellige groep om je heen vergaard.
    Geniet ervan en we lezen je verhalen.
    Wij hebben natuurlijk niet gebbq met kerst maar hebben met nieuwjaar heerlijk snert gegeten!

• 02 Januari 2008 - 23:13

Laurens:

Hee Eline,

veel plezier met backpacken :) ... maak er een onvergetelijke tocht van!! Ben benieuwd naar je avonturen.

x Laurens

• 02 Januari 2008 - 23:17

Gerry:

Eline, een heeeeel gelukkig nieuwjaar!!!
    Zit met smart te wachten op je nieuwe avonturen!!!

Kussie

• 03 Januari 2008 - 07:11

David S:

Leuk verhaal Eline, oud en nieuw in Zeewolde was erg mistig.. Heel veel plezier nu het reizen echt van start gaat, zet hem op, maak er een mooie koers van!

Groeten

• 03 Januari 2008 - 11:55

Ellen (BB):

Happy newyear!!!!!
    Als ik de verhalen lees, is het net alsof ik je hoor praten!! Super leuk om te lezen.
    ben zo jaloers, wil ook wel weer terug!
    Geniet van elke dag!!!!
    X

• 03 Januari 2008 - 12:00

Ingrid D.:

Happy Newyear!!!!

Wij hadden zo'n mist in Zeewolde dat ik de vuurpijlen die ik zelf had afgestoken niet eens kon bewonderen in de lucht!! :S
    Verder gelukkig geen ongelukken door de mist en ook niet van de drank ;).
    Ik wens je uiteraard heel veel plezier nu je reis 'echt' gaat beginnen!

x Ingrid ('bijna' van D.)

• 03 Januari 2008 - 17:45

Lineke (nr 5!!!!) :D:

heeej elien!
    (ff élien...anders lijkt het zooo veel op mij;)
    eindelijk kan ik al jou berichtjes lezen!!! Wat een avontuur man...!ik vind maar knap...op je 22e ff de halve wereld in je uppie rondreizen! Krijg er helemaal de kriebels van....wat RETEGAAF!!!!
    khoop dat je mega veel geniet...zal vast wel lukken. smile op je giecheltje en genieten maar! ik hou je blog in de gaten hoor! enne...om ff op de hoogte te blijven van je teampje: we gaan BIJNA trainen :D (jeweetwel: springen op de bank, opdrukken, sprinten, buikspieren.....en ook nog wat met de bal)

• 04 Januari 2008 - 10:27

Sanne:

Hey Eline,

Ik dacht wat Eline kan dat kan ik ook. Dus ik heb ook gebbq. Alleen dan wel met 3 truien en een jas aan het kampvuur... BBQ kan dus ook gewoon in de winter...ha
    Leuke verhalen, heel veel plezier en tot spreeks

• 04 Januari 2008 - 12:17

Mascha:

Een heel gelukkig nieuwjaar! Leuk om je op deze manier te volgen! Veel plezier daar nog! Groetjes

• 04 Januari 2008 - 14:01

Tante Jet:

Hoi Eline, een fantastisch, avontuurlijk en gelukkig nieuwjaar meid. Heel veel succes met het koersen! Terwijl ik zit te zwoegen op mn carnavals outfit lig jij lekker in de zon....haha....maar we gaan ook nog ff genieten hoor, 5 dgn naar Rome, heerlijk! Nou zorg dat je dikke maatjes blijft met je rugzak en tot gauw maar weer. Groetjes, ook van rudie en de kids

• 04 Januari 2008 - 14:30

Wisse:

Nog een gelukkig nieuwjaar en veel plezier met reizen!

• 04 Januari 2008 - 21:01

Jeanet Boers:

Heeey Eline!
    Ik heb je site ook gevonden! Wat leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt! Heb net even alle foto's bekeken, ziet er goed uit zeg! We houden je site in de gaten hoor! Heel veel plezier en succes met alles wat je gaat doen!
    Groetjes Jeanet

• 06 Januari 2008 - 12:13

Jelle/Snoody:

Hallo!

Mooi verhaal weer hoor, leest lekker weg, vooral al die toevoegingen tussen haakjes. Mooi dat het goed gaat en dat je er zin in hebt! Je gaat vast prachtige dingen beleven. Hier alles okay, ik ben nog steeds gymmeester. gelukkig nieuwjaar ook trouwens! En filosoferen begin je nooit te vroeg aan. Nog meer... nee, dat was het. Enjoy your trip! Wiehoe!

• 07 Januari 2008 - 18:54

Jodie (T.):

howdiehow grote nicht! vergeet elke keer om op je site te kijken, maar wat een leuke verhalen zeg.. mijn eerste reactie: jaloers!! mijn tweede reactie: whaaa ik durf niet meer weg!! Iedereen zegt altijd wel dat het moeilijk is om afscheid te nemen, maar na jouw verhaal ben ik er pas echt van overtuigd.. wat een crash-momentje had je daar zeg! Ben blij om te lezen dat het daarna weer helemaal goed ging. Ik vraag me af wat jij op dit moment aan het doen bent.. het is hier 19:35 en ik heb vandaag mn eerste schooldag weer gehad! Saaier kan bijna niet.. en jij bent natuurlijk iets veel te avontuurlijks aan het beleven!? Achjah, als ik later groot ben (over een paar maanden) doe ik dat ook heus wel.. Toch ben ik jaloers. Maar ff to the point: have fun daar! Doe maar voor 2, of 3.. Dan blijf ik vanuit het onavontuurlijke Lemelerveld jouw verhaaltjes lezen (Al is het alleen maar om onder mijn huiswerk uit te komen met een naar mijn mening vrij originele maar goede reden.. ik bedoel, ik moet toch wel weten wat mijn nicht allemaal meemaakt!)

En owjah, bijna vergeten; al die foto's van rotsen zijn natuurlijk leuk.. maar je moet natuurlijk ook blijven denken aan je nichtjes! Dus volgende keer verwacht ik toch minstens 1 foto van een lekkere (als het kan australische) kerel..

Liefs Jodie

ps: mijn derde reactie was overigens; Ik had dat zomerse broekje heus wel gekocht.. Wat knap zeg!

• 08 Januari 2008 - 02:10

CarmenDaisyEsther:

Eline!

Wij zitten nu gewoon in Batemans Bay en hebben jou net gemist!! Eefje zat hier nog wel en is gisteravond richting Melbourne gegaan, hoe toevallig allemaal! Wij gaan morgen richting Snowy Mountains en dan naar Melbourne...Het bussie rijdt gelukkig goed en valt alles mee!
    Ben benieuwd hoe je het reizen ervaart en of je het naar je zin hebt! Wij in ieder geval wel! Hopelijk meeten we even in Melbourne!

Dikke kus, Carmen, Daisy en Esther

• 08 Januari 2008 - 11:14

Jeroen En Kelly:

Hey Eline!
    We vonden het erg gezellig dat je bij ons was! Hoe vergaat het je nu op je reis? Nog kaartjes voor Australian Open weten te bemachtigen? En hoe was Batemans Bay? Kortom, tijd voor een nieuwe update zouden we zeggen...
    Groetjes Jeroen en Kelly

• 08 Januari 2008 - 18:25

Patricia D:

Hoi hoi, heb net je verhaal gelezen, hoe meer ik lees hoe meer ik je benijd. Met Oudjaar waren wij in de buurt van Eindhoven. Terugreis was mistig en daardoor lang (gem 50 tot 60 km per uur), maar zonder schade thuis gekomen.
    Ben benieuw hoe je het echte backpacken vind, wacht met spanning op je update.
    Groetjes

• 08 Januari 2008 - 21:18

Linda:

en hoe gaat het met hem koersen?

• 08 Januari 2008 - 21:18

Linda (m):

het koersen bedoel ik?

• 10 Januari 2008 - 03:49

Arno:

Hi Eline! Happy New Year!! Ik vroeg me even af hoe het is met de plannen voor Tasmania de 20e? Ben benieuwd. Let me know. groetjes Arno

• 10 Januari 2008 - 10:49

Myran (nr 10) !!!:

Elientje! Super man om alles weer te lezen! Als ik die foto's van jou zie denk ik..mm..tijd voor vakantie myran..! Maarja, dat zit er voor sommige hard werkenden, lerende, studerende en volleyballende mensen niet in (ELINE!!!) dus probeer ons nou niet jaloers te maken met dat lekkere zonnetje van je, terwijl het hier VRIEST en je NIET kunt schaatsen!!! ;) Haha, geintje hoor!
    Super veel plezier bij de tennis en ben erg benieuwd hoe het échte backpacken je gaat bevallen! Succes ermee, en hoop gauw op een update!

Liefs Myranda

Ps. jij ook nog de beste wensen!

• 11 Januari 2008 - 10:18

MGB:

Hey chica,

Wat super om te horen dat je het zo goed naar je zin hebt. Ik hoop dat het koersen je bevalt. Kan haast niet dat het niet zo is... Wij hebben nieuwjaar maar eens een keer in Mumbai doorgebracht. Ook leuk voor de verandering. Hoorde wel dat de groep erg uitgedund was tijdens oud&nieuw. Jij down under, Nienke in big city Utreg en ik in het 'wonderschone' India. Volgend jaar gaat dat wel ff anders he!

Chickie, geniet van je reis!

Knuffel,
    Mirjam

p.s: nog niet weer 'bijna-gemist-enig-vorm-van-vervoer' gehad? (zoals je vliegtuig ervaring?)

• 12 Januari 2008 - 23:49

Linda (G-GANG):

ELINE!!! Wat ben je allemaal aan het beleven? Ik ben reuze-nieuwsgierig!!
    Las trouwens een berichtje in de krant over een slangeninvasie in de australische steden aaaag! Wel oppassen he ;) Al enge beesten gezien of vallen de horror-verhalen wel mee?? Enne nog meer leuke mensen ontmoet??
    Hier is het niet meer hetzelfde sinds jij weg bent ;) ;)!!
    Kus Linda