Van sydney naar Melbourne!
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline
13 Januari 2008 | Australië, Melbourne
3 Januarie was het dan zover: koersen! Mijn backpack en ik hebben afscheid genomen van Jeroen en Kelly, en zijn de bus naar Melbourne ingestapt. Ik had alvast 2 stop-overs ingepland. Samen met 3 meiden die ik had leren kennen via mijn reisorganisatie, stopten we in Kiama. Een lief schattig dorpje met 1 attractie; de Blowhole. De blowhole had iets weg van een geisser. Aan de kust lagen enorme rotsen, met een soort gat ertussen. Het wilde zeewater sloeg tegen de kust, door de uitgeholde rotsen zo pardoes 25 meter de lucht in. Eigenlijk 15 meter, maar ik hou van sterke verhalen. Ik heb er een half uur naar kunnen kijken, echt gaaf!
Diezelfde avond zijn we de bus weer ingegaan op weg naar Batemans Bay, een wat groter vissersdorp. Vanaf daar had ik mijn busreis nog niet verder gepland. En dat zorgde uiteraard voor de nodige onrust de eerste dag. Want tja, niet weten waar je de volgende dag bent, totaal geen structuur, geen planning, nee dat is niet iets wat me ligt. Maarja, ik wilde dat toch leren deze reis en ach, het is allemaal goed gekomen. En ik moet zeggen dat ik het relaxte, ongestructureerde niet-geplande leventje behoorlijk onder de knie begin te krijgen!
In Batemans Bay kwam nog een bekende. Via mijn site en vervolgens via de sms kwamen Kirsten, een oud teamgenoot bij Volco, en ik erachter dat we allebei in Australie zitten en ook nog eens dezelfde kant op reizen. Tijd om te 'meeten' dus! Dat gebeurde in Batemans Bay en daar hebben we ook besloten dat we samen naar Tasmania gaan, een eiland onder Australie. 20 januarie vertrekken we daarheen en we gaan daar rondtrekken met Kirstens auto en haar tent!
Vanuit Batemans Bay ben ik na 2 dagen met de bus vertrokken naar Merimbula. Voor 't eerst zonder bekenden in de bus gestapt, maar dat voelde erg goed. Toen ik incheckte bij het hostel in Merimbula, kwam ik direct bekenden van de reisorganisatie tegen! Heel apart. De 2 dagen in Merimbula waren echt heel gezellig. Samen met een Bulgaars meisje 4 Australische guys (keb foto's Jodie) een Duitse & een Nederlandse jongen, en na 1 dag weer Kirsten, heb ik erg veel lol gehad, m'n engels geoefend (aangemoedigd door de australiers: "it's not that bad, i can't speak a second language at all!), cricket gespeeld, bier gedronken in de pub, bier gedronken op het strand, bier gedronken op het terras en ge-zond (daar is ie weer). Een gezellige tijd dus. Vanaf Merimbula heb ik besloten om verder te reizen met Kirsten en haar auto. Met een auto kun je stoppen waar je wilt en op campings overnachten, wat goedkoper is en een echt vakantiegevoel geeft! Martijn, een nederlandse jongen, dacht er net zo over en zo kwam het dat we met z'n 3-en richting Lake Entrance gingen. Het enige bijzondere aan Lake Entrance was dat we een tentplek hadden met onze eigen badkamer. Ook bijzonder was dat ik voor het eerst in een auto heb gereden daar. Dat links rijden was op zich geen probleem, maar de auto was een automaat. Omdat ik niet doorhad dat je zowel de rem als 't gas met rechts kon bedienen, en ik ongecontroleerd met links de rem in zat te trappen, heeft Kirsten doodsangsten uitgestaan en nog steeds een blauwe neus van het veelvuldig aantikken van de voorruit...
Na Lake Entrance gingen we (ik reed niet) op weg naar het Zuidelijkste puntje van Australie, waar het Wilson Promontory National Park zich bevondt. Teeeeeering wat was het daar mooi. Schitterende uitzichten over de kust, blauwe hemel, nog blauwer water, wit strand, echt een paradijs. Je wilt niet weten wat voor het gevoel het geeft om helemaal alleen op zo'n mooi stukje wereld te zijn. 's Avonds zouden we overnachten op een camping dichtbij het park. Dichtbij het park, maar toch in de middle of nowhere zo bleek. Hoe donkerder 't werd, hoe meer enge geluiden en plakkende insecten. Een behoorlijk heel hard windje ( a la bloemendaal) maakte het nog wat spannender allemaal. Gelukkig ben ik een enorme held, voor de duvel niet bang en ik hou intens van insecten dus.....dook ik retesnel mijn tent in. Na 'm eerst uitvoerig gecontroleerd te hebben op spinnen natuurlijk. 's Nachts ben ik tig keer wakker geworden van de harde wind en nog meer enge geluiden. De schrik zat er echt in toen ik een gigantisch beest aan de buitenkant van het tentdoek zag zitten. Het had een behoorlijk groot lijf en ongeveer 8 langwerpige poten. Echt een goor gezicht. Maar goed, hij aan de buitenkant, ik aan de binnenkant, dat trok ik nog wel. Na een klein slaapmomentje zat ie er nog steeds. Ielll. Ik wilde sowieso die tent niet uitkomen als dat beest er nog zat. Toen ik echter 's morgens wakker werd, een helder licht kreeg en bedacht dat dat beest dat daar zat, ook nog wel eens mijn bikinibroekje kon zijn die ik aan de scheerlijn had laten drogen, ben ik toch met een gerust hart m'n bed uitgestapt. Echt een held toch?
De volgende stop-over was Philip Island. Check even op de kaart: een eiland onder melbourne. Vrij toeristisch maar niet minder leuk! We stonden op een mooie camping. Toen we oververhit aankwamen, 37 graden windstil, kregen we cold lemonade aangeboden van lieve Australiers in een huisje tegenover ons. Australiers zijn zo enorm vriendelijk. Ze zijn sowieso spontaan, maar ook oprecht geinteresseerd. Kookspullen lenen omdat je die niet hebt? Geen probleem. Als je vertelt dat je richting Tasmania wilt lenen ze je 3 boeken om te lezen. No problem, no worries, ze willen je overal mee helpen.
Maar goed Philip Island. Naast vriendelijke australiers hebben ze er meer. We zijn naar een koalapark geweest. Echt enorm lieve schattige beesten! Ze doen precies niks de hele dag, maar dat sluit goed aan op de Australische levenswijze. En ook op de mijne inmiddels;)
's Avonds was het tijd voor de pinquin parade. Dat was net zo grappig als het klinkt. Met zonsondergang komen de 30 cm kleine minipinquins in groepjes van tien of soms wel 50 tegelijk de zee uit gewaggeld. In totaal waren het er denk ik wel 300. In een rijtje (echt waar) waggelen ze zo over het strand naar hun vaste plekje aan land. Erg schattig om te zien, wel jammer van het toeristische park dat ze eromheen hebben gebouwd. Het Japanner-gehalte was erg hoog.
Na Philip Island ben ik, jaja, naar Melbourne gereden. Dat rijden ging stukken beter. Uiteraard mocht Kirsten vlak voor de grote stad het stuur overnemen! Nu zitten we hier voor 8 dagen in een hostel. Heerlijk om weer in een bed te slapen. Gisteren ben ik eindelijk weer eens flink wezen stappen, erg gezellig. Deze week ga ik veel internetten (in kleine dorpen is dat niet te betalen), feesten, Melbourne bekijken en het allertofste: naar de Australian Open!! Joehoe donderdag is het zover. We hebben kaartjes voor de Rod Laver Arena, en met die kaartjes kunnen we ook op alle bijvelden. Ik hou jullie op de hoogte!
Zo het hele reisverhaal van Sydney naar Melbourne in 1 zucht. Voordat ik de 20e naar Tasmania ga zal ik uiteraard een verslag uitbrengen van de stad Melbourne. Hoop weer van jullie te horen!!!
Heel veel liefs, Eline
13 Januari 2008 - 09:22
Ellen:
jeetje meid.. ik lees met ontzettend veel jaloezie je verhaal.
echt leuk om te lezen, retegoed :)
gave foto's. super dat je kirsten tegengekomen bent zeg!
ik mail je deze dagen nog even!
Liefs
13 Januari 2008 - 09:49
Mo:
MARRRRR!!!wat maak je gave dingen mee zeg..echt super leuk en mooi om te lezen wat je allemaal doet..ben echt wel trots op je hoor!!! ben donderdag nog wezen stappen bij de joffer..het was best rustig..wel jammer dat jij er zo lang niet bij kan zijn!!:*( maar ik denk wel aan je!! heeel veel plezier en good luck!!:D zo te horen vermaak je je er goedd!! dikke kusss moo -
13 Januari 2008 - 10:13
George En Manon:
philip island??? mijn schoonmoeder woont daar ook en wat is het leuk om jou gebeurtenissen zo te lezen. Helemaal top. Wij kennen het gevoel van 2 jaar geleden dus de foto's komen ons ook zeer bekend voor. Geniet ervan want voor je het weet sta je weer in de rumels te ballen met de meiden die gisteren 3-1 gewonnen hebben van zaanstad.
Groetjes george (h2) -
13 Januari 2008 - 11:13
Rianne:
Wat lijkt me dat toch heerlijk om je alleen maar 'zorgen' te hoeven maken welk mooi plekje van Australie je nu weer gaat bewonderen...Echt heerlijk. En als ik over paar daagjes naar de tennis zit te kijken op de buis, zou ik goed opletten of ik je nog ergens zie zitten! ;) echt gaaf naar de Australian open...
Heel veel plezier nog!
Dikke kus Rianne -
13 Januari 2008 - 11:18
Arie:
prachtig zoals jij dat op papier krijgt. eng beest ook zo'n bikinibroekje met wel 8 poten. veel plezier daar en ik hoef niet te zeggen geniet ervan want dat doe je volgens mij wel.
gr.
Ans en Arie -
13 Januari 2008 - 11:28
Nienke:
erg leuk, maar ik mis de foto's van knappe mannen.. maakt het verhaal minder compleet ;)
Nee zonder dollen, geweldig!
we bellen!
kus -
13 Januari 2008 - 13:08
Rianne (van Daaf :)):
Wow, wat is het daar mooi! Leuk weer iets van je te horen. Vroeg al aan Steef waar je verhalen bleven. Maar het is nu weer helemaal goed gemaakt :). Hoorde van je lieve vriendje dat er plannen zijn voor zijn komst! Hopen dat alles door kan gaan. Duurt nog wel even, maar met zulke mooie belevenissen gaat de tijd vast héél snel!
xx -
13 Januari 2008 - 15:49
Paulien (nr 6):
Hee lienepien!!!
Nou zoals je al gelezen hebt (en misschien ook wel even op de site hebben kunnen zien) hebben we gewonnen met 3-1! Mo net weer aant trainen dus niet gespeeld, Mariek was op vakantie geweest, Basis dus wat anders maar valt weinig over wedstrijd te zeggen. Moeizame wedstrijd, in principe ook wel slecht maar ja, is ook lastig tegen zo'n tegenpartij die laatste staat. Toch puntjes binnen! Das altijd lekker! Karlijn heeft naar mijn mening redelijk gespeeld maar bracht ballen nog niet echt constant. Ze durft steeds meer en trekt haar mond open! Dus ook meer zelfvertrouwen! Das altijd goed! Ik mag nu eindelijk zonder brace verder door het leven! Dus nu weer helemaal opbouwen! Alles stijf en slap! Over 5 weken verwachten ze dat het weer helemaal sterk is dus, nou maar hopen dat ik nog wat traininkjes mee kan pakken! Irene al 2 weken eerder uit brace en gaat ook redelijk, verwachtingen zijn gelijk! Mo had/heeft tennisarm/beginnende slijmbeursontsteking! Ze wil heel graag spelen maar nog niet helemaal verstandig zegt fysio!
Nou verder nog iets vergeten??? mmm nee niet echt, Jan was jarig en hield feestje in Rumels was ook erg gezellig!!!
Nou maar genoeg over hier(den)! Je verhalen zijn echt leuk om te lezen! Klinkt goed en heeeeeel zelfstandig!!! Wow man! Hoop dat je t zo lekker lang volhoudt! Geniet ervan & kijk uit naar je volgende verhaal!
Dikke kus & veel liefs van mij Plien 6 -
13 Januari 2008 - 23:40
Wisse:
Ik moet zeggen dat Australie er leuk uitziet. Veel plezier met aanmoedigen van onze Nederlandse helden. -
14 Januari 2008 - 04:33
Martijn:
Leuk verhaal en mooie foto's.
Groeten vanuit Nieuw Zeeland bij mn oom en tante :)
Laterzzz -
14 Januari 2008 - 08:35
Inge:
Wow Eline!
Je verbaast ons elke keer opnieuw! hihihi! Wat gaaf zeg! Wat een leuke verhalen schrijf je! Echt super gaaf! Het jaloersheidgehalte is erg hoog.... -
14 Januari 2008 - 10:09
Kelly En Jeroen:
Hoi Eline,
goed om te horen dat het je bevalt. Wij hebben weer wat tips erbij na het lezen van je verhaal.
Wat betreft je vraag op onze website: www.supersaver.nl
Verder hebben we hier nog je switchschakelaar liggen. Mocht je die nodig hebben dan moet je het even laten weten dan kunnen we vrijdag/zaterdag/zondag iets afspreken om te overhandigen. Heel plezier bij het tennis en wellicht tot in Melbourne.
Cheers,
Kelly en Jeroen -
14 Januari 2008 - 11:47
Ingrid D:
GEWELDIG!!!!
Die verhalen van jou gaan er bij mij in als zoete koek! Al mag ik dat van Sonja niet hebben momenteel... ;).
Ik kijk verwachtingsvol uit naar je volgende avonturen! Veel plezier at the tenniscourt!
x Ingrid D. -
14 Januari 2008 - 12:05
Linda (m):
Haa Eline!
Whaaa allemaal leuk maar weer! Wat ben ik jaloers op jou!! Supertof dat je helemaal je draai hebt gevonden!
En net als nienke; ik mis ook wat foto's hoor!! Veel plezier bij de Australian open! Zal ook kijken of ik ergens je koppie zie! Have fun nog!
Kuskus -
14 Januari 2008 - 13:03
MGB:
Hey chica,
Wederom heerlijk om je verhaal te lezen! Wat is het heerlijk om geen zorgen (behalve die spin dan) te hebben he? Gewoon lekker genieten! En wat gaaf dat je naar de Australian Open gaat! Nog meer lekkere mannen spotten...
Dikke knuffel,
Mirjam
p.s: misschien nog een tip om goedkoop te slapen: www.couchsurfing.com
-tijdelijk offline maar zeker handig als ze weer online zijn- -
14 Januari 2008 - 20:33
Laura (grote Zus):
Klinkt goed hoor! Ik dacht al waar blijven die verhalen nou.. Maar als er dan iets komt in je mailbox moet je er meteen een avond voor gaan zitten! Ik zal binnenkort eens een avond gaan zitten om jou te updaten over mijn reuze spannende leventje hier :) Veel plezier op je road trip! X Lau -
15 Januari 2008 - 12:46
TiemenB:
Heee eline, leuke verhalen...lachen! Gezien de foto's en verhalen zit je heel goed!! Heel veel plezier nog verder!! Zorg ff dat je in beeld komt tijdens de Australian Open he!! kus -
16 Januari 2008 - 09:31
Nienke:
ja stuur maar op, je weet m'n adres:)!! -
16 Januari 2008 - 11:01
Michelle Hsc:
Hoi Eline,
Prachtige verhalen. En wat leuk dat je dan ook nog een bekende, met auto nog wel, tegenkomt!! Op Philip island woont mijn schoonzus. (schoonmoeder van George, hsc)Leuk dat je daar geweest bent!Volgens mij geniet je met volle teugen! Volg je het volleybal nog een beetje?
Ze houden je vast wel op de hoogte.
Nou, ga zo door met je verhalen en foto's. Wij genieten een beetje mee. -
16 Januari 2008 - 15:43
Kim Schrijver:
He Eline,
Wat een leuke verhalen zeg, jij maakt genoeg mee heel wat anders dan hier op kantoor ha ha! Veel plezier nog.
Liefs Kim -
16 Januari 2008 - 17:37
Lucinta:
Prachtig reisverslag om Kras reizen te promoten. Weet je wel wat ze daarvoor betalen?
Oda is verliefd op de koala (hebben we in Deventer niet!)
Lien, je ziet er goed uit!! en de rest ook!
Liefs -
17 Januari 2008 - 22:36
Martijn E:
Hey Eline, wat een rotleven.daaro! maargoed iemand moet het doen...
even wat nieuws uit Nederland:
-Jan de Hoop stond ongelovelijk voor lul tijdens de uitzending van het RTL nieuws gisterenmorgen.
- De midkap-index staat momenteel op 574.49
- de politie is aan het staken dus we kunnen zo hard rijden als we willen!!
Bij deze ben je weer helemaal bijgepraat, veel plezier tussen de koala's en laat ik hier geen rottigheid over jou horen! groeten uit heeten.. -
18 Januari 2008 - 05:52
Harrie:
hoi Eline en kirsten
leuke on julli twee weer op de foto tezien dat doet nij me teen weer denken aan volco tijden maar julli heben het goed voor mekaar met ze twee in melbourne
het is er goed wantik vind kirsten al mooi bruin verder zal ik julli leuke site belijven volg maak er met twee een mooi tijd van maar dat zal vast wel lukke met julli gr van harrie uit het oude ommen doe meiden -
18 Januari 2008 - 19:38
Jo (numero 8):
Jo Elientje,
Supergeinug verhaal hierboven!!! Ik moest errug lachuh om je broekjesverhaal en zag het al zo voor me. Is dat tentje wel grote dierenproof? Ziet er eigenlijk niet zo uit? D't zitten daar gelukkig niet veel volgens mij, hooguit een dingo en natuurlijk skippies en die zijn lief...
Klinkt verder allemaal alsof je je heerlijk vermaakt. Geniet ervan!
Wat zijn je reisplannen trouwens? Nog zaken gewijzigd of denk je nog steeds in april in de buurt van Cairns te zijn. M'n ticket moet namelijk nog besteld worden.
Take care and have a lot off fun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Knuf Jo
18 Januari 2008 - 19:41
Nog 'n X-tje Jo:
Oh ja en sorry trouwens. Was die foto waar je om vroeg helemaal vergeten. Misschien dat ik hem wel opstuur, maar of die dan aankomt is de vraag. Las net op een weblog van een andere bekende die ook in Aus zit dat d'r hele pakketje leeg geroofd was.
Bye bye xxx -
19 Januari 2008 - 11:04
Myranda:
Meis, oioioi! Ik begin echt jaloers te worden met ons koude nederlands..tentamens en huiswerk..!! Heerlijk man! Echt super om dit allemaal te lezen en te zien! Keep going!
Je schrijft btw echt geniaal, heb echt lol en zie alles helemaal voor me..Eline in een tentje met doodsangsen..ghehe!
Lieve lien, geniet ervan! Super veel plezier en kijk uit naar je nieuwe update!
Ik ga me klaar maken voor een leuk wedstrijd Tubbergen..(Alleen..wat een accent)
Liefs Myranda (nr 10!!) -
19 Januari 2008 - 11:05
Jelle Pieters:
Eline!
Wat een verhaal weer zeg! Ik zal eens even de foto's erbij checken. Het regent hier als een malle in Utrecht, maar ik heb net ook de Rod Laver Arena gezien op Eurosport. Net even iets minder sfeer dan als je er echt zit denk ik. Federer won op het nippertje. Hoe dan ook, ga zo door, dan blijf ik lezen.
Kus -
20 Januari 2008 - 12:12
Nadia (nr 3 :p):
hey lienepien!!!
zoals gewoon weer een briljant verhaal! haha, hebben het er in het team over gehad, en we zijn het er over eens dat jij gewoon een boek moet gaan schrijven. zal vast super lkkr te lezen zijn, echt je schrijft op een manier alsof ik het zelf meemaak... briljant..
maar even over de wedstrijd gister tegen de krekkers.. jaja, we hebben ze ff terug gepakt hoor!! 3-1 !! heheheh, was echt briljant, heb echt wel lkkr kunnen spelen. en het gaat ook super met Karlijn! spelen zelfs tweetjes (nekje) :D
geniet nog lkkr van je reis.. en tot je volgende verhaaltje...!!
dikke kus en een hele lange knuffel,
nadia
(p.s. volgende week veracles thuis!!! :s) -
21 Januari 2008 - 12:36
Paulien (nr 6):
Hee elienepien!!!
Zoals je al gelezen hebt van Nadia, zaterdag gewonnen! 3-1!!! Ideaal! Pass lag echt donders goed! Had met turven maar 1 minnetje (=pass buiten de 3mtr) & 5 ketsers (schrijf je dat zo?) Was sinds lange tijd weer een positieve wedstrijd! Heb met Janneke (geblesseerd aan der knie) heel veel gejoeld en geschreeuwd! Dit had volgens mij wel een positieve werking op het geheel! In t veld werd weer eens gelachen en feestjes gevierd! Angelique speelde voortreffelijk! :) En verder Karlijn, weer een stap beter! Kan je op de site lezen, van het mooie verhaaltje van Jo! Trekt lekker de mond open en heeft (volgens mij) ook lol in! Ze blijft erg kritisch op zichzel maar das niet verkeerd! Zal wel aan spelverdelers liggen :)
Nou genoeg over de wedstrijd volgende week tegen nr 1 PFff...genoeg over volleybal! Staan nu trouwens gedeeld 6de met zn 3en:)
Mo, gaat weer stuk beter, wil weer graag spelen.
Pien, tja dagelijkse dingen gaan goed en ben weer aant fitnessen! Donderdag gedaan, heb 3 dagen niet fatsoenlijk kunnen lopen :( iets te fanatiek! hehe
Janneke, last van knie (optie jumpersknie) maar gaat naar fysio.
Irene, zelfde als Plien ook naar fitness!
Jij zit ondertussen al ruim een maand in Australie! Je verhaal weer subliem! :)
Ben erg benieuwd hoe de Australian Open waren! Met lekkere Hewit & Federer! Haase verloren zag ik :( Das wel jammer! Heb je ook nog wat van die partij gezien of heb je alleen maar zitten kwijlen bij de Federer :) Oh nee je valt op blond Hewitt dan :)
Nou ik kijk weer uit naar je volgende verhaal!!! Geniet & enjoy!!!
Dikke kus van mij -
21 Januari 2008 - 18:39
Ellie:
He Lien,
Druk aan het koersen zo te lezen:). Al in Tasmania aangekomen en hoe is het daar? Vanuit hier weinig nieuws.. Regen, tentamens, snotneus, oftewel: je weet niet wat je mist! Nouja heel veel plezier en rij voorzichtig:p.
Xxies Ellie -
26 Januari 2008 - 10:07
Jo (nmr 8):
Ha Eline,
Zal ik je een geheimpje vertellen. Vanmiddag gaan wij er keihard tegenaan en Veracles met zo min mogelijk punten naar huis sturen, maximaal 1. Maar de rest weet dit nog niet, dus mondje dicht hé!!!???
X Jo -
26 Januari 2008 - 20:35
Nadia :
liennnniieee!!
dat geheimpje van Jo hebben we ff werkelijkheid gemaakt hoor!! 3-1 gewonnen van Veracles!! was echt een sublieme wedstrijd.. echt briljant...
dus veracles nu 2e en wij staan los 6e! (stonden gedeeld met us en krekkers)
op naar Kangoeroe :P
hele dikke kus,
Nadia -
27 Januari 2008 - 15:27
Paulien (nr6):
Hee Elienepien!
Nou zoals je al gelezen hebt 3-1 in de pocket!!! :D Was echt een leuke wedstrijd, marieke (geleerd voor examens)en janneke(niet voluit getraind) op de bank, myranda en marjan buiten, jo en nadia mid, lineke en karlijn! Karlijn speelde echt weer een hele goede wedstrijd! Kreeg van alle kanten complimenten (ze was ook nog es jarig) Reageerde snel op pass-jes en maakte goede keuzes! En steeds meer glimlachjes en lol in het veld van der! Marjanne speelde echt weer ouderwets, Myranda werd eerst opgezocht in pass, dat was niet supeter maar aan het net maakte ze het goed! In de laatste set we stonden iets 16 -14 ofzo, heeft Myran ze wegserveerd! Dat was echt tof voor der!
25-15 werd de set ofzo weet niet meer precies! Verder weinig nieuws!!!
Moet ook weer verder dus
ik check je later :)
kusje van mij